Летен дом за малките дръвчета

💚💚💚💚💚 Днес искаме да се похвалим с прекрасните дръвчета 🌳, които децата от ДГ 20 „Весели очички“ гр. Хасково отгледаха от малки семенца 🌱, включвайки се в инициативата ни „За всяко дете по дръвче“. Тъй като децата нямат възможност да се грижат за малките фиданки през лятото, нашият екип ги „настани“ в двора на една много мила доброволка. А наесен предстои да бъдат засадени. 🙂

През есента на 2020 година Фондация ХАЛО се присъедини към инициативата за засаждане на широколистни дръвчета, инициирана от Гората.бг. В периода до края на месец ноември нашият екип и доброволци събираха семена (жълъди, кестени и семена на други широколистни видове). Събраните семена използвахме за изработването на комплекти за отглеждане на дърво, които разпространихме в началото на 2021 година  сред деца от детски градини и училища в област Хасково заедно с инструкции как да посеят семенцата и да отгледат дръвчетата. Така всяко дете получи възможност да отгледа свое собствено дърво!

Ползите от инициативата за засаждане на широколистни видове са много и разнообразни: от възпитаване на децата в любов и грижа към природата до увеличаване на горския фонд и принос към борбата с климатичните промени, които за съжаление са доста осезаеми в нашия регион през последните години.

Последвайте ни във фейсбук, за да следите следващите етапи на инициативата ни „За всяко дете по дръвче“.