Летен дом за малките дръвчета

💚💚💚💚💚 Днес искаме да се похвалим с прекрасните дръвчета 🌳, които децата от ДГ 20 „Весели очички“ гр. Хасково отгледаха от малки семенца 🌱, включвайки се в инициативата ни „За всяко дете по дръвче“. Тъй като децата нямат възможност да се грижат за малките фиданки през лятото, нашият екип ги „настани“ в двора на една много мила доброволка. А наесен предстои да бъдат засадени. 🙂

През есента на 2020 година Фондация ХАЛО се присъедини към инициативата за засаждане на широколистни дръвчета, инициирана от Гората.бг. В периода до края на месец ноември нашият екип и доброволци събираха семена (жълъди, кестени и семена на други широколистни видове). Събраните семена използвахме за изработването на комплекти за отглеждане на дърво, които разпространихме в началото на 2021 година  сред деца от детски градини и училища в област Хасково заедно с инструкции как да посеят семенцата и да отгледат дръвчетата. Така всяко дете получи възможност да отгледа свое собствено дърво!

Ползите от инициативата за засаждане на широколистни видове са много и разнообразни: от възпитаване на децата в любов и грижа към природата до увеличаване на горския фонд и принос към борбата с климатичните промени, които за съжаление са доста осезаеми в нашия регион през последните години.

Последвайте ни във фейсбук, за да следите следващите етапи на инициативата ни „За всяко дете по дръвче“.

Bulgarian BG English EN Greek EL Norwegian NO Turkish TR