Нека спасим дърветата заедно

Фондация ХАЛО обявява начало на кампанията за премахване на габърчета, пирончета, листовки, плакати и др. от дърветата. Тя ще се проведе в периода от 21 май до 31 май 2023 г.

🌳 Нека спасим дърветата заедно🌳
💚 Премахнете всички габърчета, пирони, обяви и плакати от дърветата в близост до Вашия дом.
💚 Изпратете ни снимки как спасявате дърветата на halongobg@gmail.com до 30 май, а ние ще ги публикуваме, за да дадем гласност на проблема.
💚 Предайте събраните габърчета, пирони, обяви и плакати от дърветата на 31 май 2023г. между 15.00 и 16.00 часа пред читалище „Заря“ в гр. Хасково, а ние ще ви се отблагодарим с награди 🤩
💪 С общи усилия можем да спасим дърветата!

ℹ️ Поставянето на плакати, листовки, обяви, съобщения и некролози по дърветата е абсолютно забранено! Прикрепянето им с габърчета, пирони, такер и др. уврежда кората и отваря път на вредителите по дърветата.
ℹ️ Съгласно наредбата за изграждане и опазване на зелената система на територията на Община Хасково в обществените зелени площи се забранява поставянето на рекламно-информационни елементи или други съоръжения по дърветата, а нарушителите се наказват с глоби!

***
Кампанията „Нека спасим дърветата заедно“ цели насочването на вниманието на гражданите към опазването на дърветата в градска среда. Тя се организира от отбор „Гори“ на клуб Еко Шампиони при ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ в рамките на проект „Еко Шампиони“. Той се изпълнява от Фондация „Сай Хай“, гр. София в партньорство с Фондация ХАЛО 2019, гр. Хасково, Сдружение Враца софтуер общество, гр. Враца и Forandre verden (Change the world), Норвегия с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България (www.activecitizensfund.bg). Основната цел на проекта е повишаване на ангажираността на гражданите с опазване на околната среда и климатичните промени чрез осъществяване на образователни дейности