Предстои облагородяване на зона за домашни любимци в Хасково

Вчера в Хасково се проведе форум „Активни квартали“. По време на срещата обсъдихме възможностите за облагородяване на зоните за свободно пускане на кучета в Хасково.

🔺 За всички, които имат желание да се включат в предстоящите интервенции създадохме следната група: https://www.facebook.com/groups/808311416828976

Ето какави са резултатите от форума:

👉 Клетката за свободно пускане на домашни любимци в края на парк „Кенана“ беше избрана като локация, в която да реализираме т.нар. плейсмейкинг интервенция;

👉 След дълга дискусия решихме да поставим соларно осветление, с което да осигурим възможности за ползване на пространството и в по-късните часове на деня. Чрез тази интервенция ще осигурим ползването на клетката и зимно време, когато в часовете след работно време навън е тъмно и собствениците на кучета от Хасково нямат достъп до регламентирано осветено място, където да пуснат своите любимци да потичат свободно.

👉 Взехме решение да поставим и кошче за кучешки екскременти, с което да подсетим собствениците на домашни любимци да пазят чисто в клетката, така че да е приятно и за посетителите след тях.

👉 Планирахме да подхотвим писмо до Община Хасково, с което да поискаме да отремонтират или подменят кошчетата за битови отпадъци в клетката, които са продънени и да поправят пейките.

Всички тези неща ще случим благодарение на партньорството ни с BG Бъди активен, които осигуряват финансирането на дейността.

ℹ️ Повече информация за предстоящите дейности можете да намерите на https://www.facebook.com/halongobg.

#ActiveNeighborhoods#АктивниКвартали#PlacemakingForDemocracy#activecitizensfund#ПромянатаВъзможна

***

Проект “Квартална демокрация в градските общности”, наричан накратко “Активни квартали” е координиран от BG Бъди активен и финансиран от Фонд Активни граждани България. Партньор от Норвегия е организацията „Nabolagshager“, която се занимава с градски пространства, кръгова икономика и демокрация. Проектът е част от дългосрочната програма _Място България и има за цел да подобри демократичната култура и гражданска осведоменост чрез прилагането на плейсмейкинг методология. Този процес дава възможност на хората да заемат по-активна роля в развитието на публичните пространства, запознава ги и ги въвлича в разработването на местните политики, допринася за изграждане на процеси и връзки между граждани, общини, общности и граждански организации. Повече за проекта можете да откриете на https://thespot.bgbeactive.org/categ…/active-neighbourhoods/