Раздаване на комплекти за засяване на семена „За всяко дете по дръвче“

Интересът към инициативата „За всяко дете по дръвче“ тази година е огромен. Комплектите за засяване на семена на широколистни дървета вече достигнаха до 365 деца, а малките ни приятели от детската градина в Ярджиловци вече засяха първите семенца.

В следвашите дни продължаваме с доставките на още 265 комплекта за засяване. Екипът ни ще се свърже с всички, изпратили заявка за участие в инициативата. А съвсем скоро очаквайте информация какви са резултатите от второто издание на „За всяко дете по дръвче“.

Тази година инициативата „За всяко дете по дръвче“ се изпълнява съвместно с отбор „Дървета“ към клуб „Еко Шампиони“ , СУ „Св. П. Хилендарски“, гр. Хасково и се финасира със средства по проект „Еко Шампиони“.


Проект „Еко Шампиони“ се изпълнява с финансова подкрепа в размер на 94 601 €, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП чрез Фонд Актини граждани – www.activecitizensfund.bg. Основната цел на проект „Еко Шампиони“ е повишаване на ангажираността на гражданите с опазване на околната среда и климатичните промени чрез осъществяване на образователни дейности. Проектът се изпълнява от Фондация „Сай Хай“, гр. София в партньорство с Фондация ХАЛО 2019, гр. Хасково, Сдружение Враца Софтуер Общество, гр. Враца и Forandre verden (Change The World), Норвегия.