Резултати от кампания „Стани приятел на дърветата“

Вече е ясен победителят в нашето предизвикателство „Стани приятел на дърветата“: 3а клас от ОУ,,Св. Климент Охридски“, гр. Хасково с ръководител г-жа Йонка Петева! Снимката на учениците, които премахват закачени по дърветата мартеници събра цели 685 харесвания!🤩

🌳 Възпитаниците на г-жа Петева са сред най-активните участници в кампаниите на Фондация ХАЛО/ HALO Foundation и за пореден път доказаха, че са истински „Приятели на дърветата“!

💚Ето какво ни написа г-жа Петева: „Всяка година ние сами организираме почистване на мартениците от цъфтящите дървета… Никое от децата не закача мартеница по тях. Идеята не е да почистиш дърветата от собствените си мартеници, а да ги освободиш от действията на някой неразумен!“💚

Съгласно регламента на кампанията „Стани приятел на дърветата“ победителят с най-много харесвания на снимката във Фейсбук ще получи специална награда🏅 – ваучер за онлайн книжарница на стойност 100 лв.

Благодарим на всички останали участници в кампанията, защото нейната идея не е просто да се състезаваме за награда, а да насочим вниманието на хората към вредите, които причиняват силно пристегнатите за клоните на дърветата мартеници. Ето защо всички участници ще получат и специална грамота „Приятел на дърветата“.

Кампанията за премахването на старите мартеници е само една от многото инициативи на Фондация ХАЛО/ HALO Foundation, която цели да насърчи гражданското участие и грижата за природата. Ако искате да научите какви други инициативи сме планирали, разгледайте сайта ни – https://halongo.eu/ и последвайте Фейсбук страничката ни.