Фондация ХАЛО набира партньори за кампанията “За всяко дете по дръвче”

Екипът на фондация ХАЛО отправя покана към училища, детски градини, читалища, спортни клубове, танцови състави, школи и др. за включване в кампанията “За всяко дете по дръвче”!

Как да се включите?

Като съберете семена на широколистни видове дървета – кестени, жълъди или крилатки. Можете да организирате открито занятие с вашите възпитаници и да съберете семенцата заедно или да разпространите информация за кампанията и да разкриете импровизиран пункт за събиране на семената, в който деца и възрастни от Вашата общност да оставят събраните семенца. Има възможност да занесете събраните семена директно в Туристически информационен център – Хасково, които за трета поредна година ни подкрепят при организирането на инициативата.

Не забравяйте да ни изпратите снимки и кратко описание на e-mail:halongobg@gmail.com

Защо да се включите?

Събраните от Вас семенца ще станат част от комплектите за засяване на дръвчета, които раздаваме на училища и детски градини в рамките на кампанията “За всяко дете по дръвче”. Кампанията дава възможност на децата от Община Хасково да отгледат сами свое дръвче. Тя помага за заздравяването на връзката между децата и природата. Като участници в кампанията, децата научават повече за ролята на дърветата за пречистването на въздуха, за обезлесяването и негативните последствия от него, за това как с малко усилия можем да опазим природата на България.

А следващата година планираме да използваме отгледаните от децата дръвчета за реализиране на следващата ни кампания – “Зеленото сърце на Хасково”. Съвсем скоро очаквайте повече информация за нея.

Най-активните участници в кампанията ще получат грамоти и възможност за участие в други еко кампании на Фондация ХАЛО.

Какъв е срокът за участие?

Срокът за събиране на семената е до 27 ноември 2022 година.

Как да се свържа с организаторите?

Можете да ни откриете на e-mail:halongobg@gmail.com или на тел. 0898 412 180. Може да ни пишете през бутона съобщения на фейсбук страничката ни.

Ако решите да разкриете пункт за събиране на семена, потърсете ни в края на месец ноември, за да организираме извозването на семената до нашата база.

Очакваме вашите снимки и разкази до 30.11.2022 г.

Най- активните участници ще бъдат отличени в началото на месец декември.