Шампиони по рециклиране

Вчера официално приключи нашето предизвикателство “Шампиони по рециклиране” към ползвателите на малки Шишеяди от община Хасково. В рамките на 10 дни (от 20 до 30 април) жителите на селата Динево, Козлец и Стамболийски, събираха разделно пластмаса. Ето и какви са резултатите:

1️⃣ На първо място с 42 кг са с. Стамболийски! Благодарим на родителската общност, която активно участваще в предизвикателството! Вие сте истински „Шампиони по рециклиране“! Вие печелите нашата награда – ваучер на стойност 50 лв за магазин ЕмАрт Хасково (по-познат като магазин “Мартеничка”)♻️.

2️⃣ На второ място с 35 кг се класира с. Динево! За нас е истинско удоволствие да работим с вас! Благодарим на всички, които приеха присърце предизивкателството ни, вкл. и на анонимните участници, които сутрин оставяха торбички с пластмаса пред кметството!

3️⃣ На трето място остава с. Козлец, които не успяха да мобилизират допълнително местната общност и на практика не участваха актовно в „Шампиони по рециклиране“.

💚 В предизвикателството обаче се включиха и нашите проятели от СУ ,,Св.Паисий Хилендарски“, които също стопанисват малък Шишеяд. Само за 10 дни те успяха да съберат 1️⃣1️⃣5️⃣ кг! Това е невероятен успех!💚 Благодарим на най-активните участици – 1а клас, 3а клас и по-специално на Димитър Делчев Колев от 3а клас, на Виктория В. Кьосева и Яница Пилева, на Божидар Апостолов от 7г клас. Разбира се, няма как да не изкажем специални благодарности на заместник -директора г-жа Анастасия Петрова и педагогическия съветник г-жа Мария Кунчева, които не спират да вдъхновяват децата и да ги възпитават в грижа за околната среда!

💚 Предвид впечатляващите резултати, които постигна СУ ,,Св.Паисий Хилендарски“, екипът ни единодушно реши да удостои и тях с приза „Шампиони по рециклиране“ и да ги награди ваучер на стойност 50 лв за магазин ЕмАрт Хасково (по-познат като магазин “Мартеничка”)♻️.

💚 Благодарим на всички знайни и незнайни участници в нашето предизивикателство!

ℹ Победителите ще получат своите награди в периода между 7 и 10 май след предварителна уговорка с екипа на Фондация ХАЛО/ HALO Foundation.

***

Тази инициатива се организира от Фондация ХАЛО/ HALO Foundation и е част от кампанията „Искам да съм полезен… Рециклирай ме!“. Фондация ХАЛО е местен партньор на BG Бъди активен в кампанията, която е част от програмата Място България и се изпълнява с финансовата подкрепа на Фондация Кока Кола.