Шампиони по рециклиране

Пчеличките зажужаха, птичките започнаха да чуруликат и е време Шишеядите® да се събудят 🙂 

Имаме специално предизвикателство към стопаните на малки Шишеяди® от селата Динево, Козлец и Стамболийски в община Хасково. Предизвикваме ги да станат “Шампиони по рециклиране”. Организирайте децата и възрастните от трите села и се включете в надпреварата за най-голямо количество пластмаса, събрано в рамките на 10 дни. А награда? Разбира се, ще има и награда 🙂 

Ето и какви са условията за участие:

  1. На 20 април почистете шишеяда и ни изпратете снимка, на която ясно се вижда, че е празен. Така всички ще започнем състезанието при разви условия. 
  2. В периода от 20 до 30 април мотивирайте местната общност да ползва активно Шишеяда и да изхвърля празни и добре смачкани пластмасови бутилки в него. Можете да организирате игри, мероприятия, каквото решите за удачно.
  3. През този период грижливо събирайте и складирайте пластмасата от Шишеяда®, почиствайте го всеки път щом се напълни.
  4. На 30 април ви предизвикваме да си направите фотосесия със събраните пластмасови отпадъци и кантарче, което да показва колко много тежат.
  5. Изпратете ни снимките на halongobg@gamil.com или по Viber.
  6. Победителите в състезанието ще получат грамота и ваучер на стойност 50 лв за магазин ЕмАрт Хасково (по-познат като магазин “Мартеничка”). 

Тази инициатива се организира от Фондация ХАЛО и е част от кампанията „Искам да съм полезен… Рециклирай ме!“. Фондация ХАЛО е местен партньор на сдружение БГ Бъди активен в кампанията, която е част от програмата _МЯСТО България и се изпълнява с финансовата подкрепа на Фондация Кока Кола.