Шишеяд в с. Стамболийски

Село Стамболийски, община Хасково вече е една стъпка по-напред в превръщането в отличник по разделното събиране ♻️ и рециклирането на отпадъци. Днес жителите на селото и доброволци монтираха кошчета за разделно събиране на отпадъци, Шишеяд и креативни информационни табели в най-посещаваните места в центъра на населеното място.


Акцията продължи с образователни игри на тема разделно събиране на отпадъци с децата от детската градина под ръководството на координатора на кампанията „Искам да съм полезен… Рециклирай ме!“ Жени Димитрова.


Събитието завърши с разговор за незаконните сметища, разделното събиране на отпадъци и нашата роля като граждани за опазване на чистотата в нашите населени места.

ℹ️ Събитието се реализира в изпълнение на кампанията „Искам да съм полезен … Рециклирай ме!“,
ℹ️ Фондация ХАЛО се включва като местен партньор на сдружение БГ Бъди активен в кампанията, която е част от програмата _МЯСТО България и се изпълнява с финансовата подкрепа на Фондация Кока Кола.
💚 Участието на Фондация ХАЛО в кампанията обхваща провеждането на акции за почистване, поставяне на кошчета и Шишеяди в общо 11 населени места от община Хасково, провеждане на информационна кампания по темите за незаконните сметища, разделното събиране на отпадъците и ролята на отделните граждани за опазването на природата.