1477 деца ще засеят собствено дръвче

На 15 декември приключи събирането на заявления за втори етап от кампанията „За всяко дете по дръвче“. С радост искаме да съобщим,че получихме 1447 заявления за комплекти със семенца. Включилите се в инициативата обхващат както гр.Хасково и региона, така и различни градове и села от България – Кърджали, Сливен, Петрич, Гоце Делчев, Свиленград, с.Стамболово, с.Ситово. На заявилите участие – училища, детски градини, школи, социални услуги, семейства – благодарим за прегърната идея, загриженост и отношение към природата и света около нас.

Екипът ни ще се свърже с всички участници в инициативата в средата на месец януари, за да уточним доставката и предаването на комплектите за засяване на дръвчета.

Комплектите ще бъдат раздадени през януари и февруари 2023г.

Много от участниците в инициативата „За всяко дете по дръвче“ се питат къде могат да засадят поникналите фиданки. Е, тази година имаме страхотно предложение за вас: Ансамбъл Хасково иска да засади гора в близост до гр. Хасково и се обърна към нас с молба да им помогнем за осигуряването на фиданки.

Така че, ако все още не сте планирали къде да засадите фиданките си, можете да станете част от прекрасната идея на Ансамбъл „Хасково“, които изявиха желание да поемат грижите за тях през лятото и есента, а след това да ги засядат в набелязан вече терен за горичка.


За втора поредна година кампанията „За всяко дете по дръвче“ се изпълнява с подкрепата на ученическите отбори от клуб Еко Шампиони. Проект „Еко Шампиони“ се изпълнява с финансова подкрепа в размер на 94 601 €, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП чрез Фонд Активни граждани – www.activecitizensfund.bg. Основната цел на проект „Еко Шампиони“ е повишаване на ангажираността на гражданите с опазване на околната среда и климатичните промени чрез осъществяване на образователни дейности. Проектът се изпълнява от Фондация „Сай Хай“, гр. София в партньорство с Фондация ХАЛО 2019, гр. Хасково, Сдружение Враца Софтуер Общество, гр. Враца и Forandre Verden (Change The World), Норвегия.