Екип

Управител

Кристина Йорданова е управител на Фондация ХАЛО.

Интересите и са разнообразни. Много се вълнува от опазването на околната среда, постоянно чете по темата и се старае да прави малки промени в ежедневието си, с които  да намалява отпечатъка си върху природата. Стреми се да дава личен пример на хората около нея. Има няколко хобита. Обожава излетите сред природата – от диво къмпингуване, до ежедневните разходки в градските паркове. Много обича да реди пъзели и да оцветява, а също така и да слуша музика. Нейната супер сила е организираността – успява много добре да подрежда, както нейните ангажименти, така и тези на хората, с които работи. 


Жени Димитрова

Жени е един от най- отдадените членове на екипа на ХАЛО. Тя има огромно сърце и нестихваща енергия. Обожава децата и знае как да бъде истински вдъхновяващ пример за подражание.

Основното занимание на Жени е работата й като учител в ДГ № 21 „Вихрогонче“, група с. Стамболийски, общ. Хасково.

Екип по проект „Еко Шампиони“


Мария Кунчева – обучител и сътрудник проучване

Мария Кунчева е Педагогически съветник в СУ “П. Хилендарски“гр. Хасково. Тя е психолог, кариерен консултант, обучител по различни програми на МОН  и сертифициран обучител по програмата на Томас Гордън „Трениране на успешни родители“ и „Трениране на успешни учители „. Притежава първа квалификационна степен , член е на Дружеството на психолозите в България. Ръководи център за работа с доброволци в училище.  Обича доброволчеството и го развива чрез организиране и включване  в  различни социални каузи в полза на общността. Организира „Седмица на доброто“ за озеленяване на училищния двор. Мечтае за образование в което учениците да развиват креативно мислене, умеят да вземат решения, а  училището е желана територия на ученика .


Елена Георгиева – обучител

Елена Георгиева е преподавател в СУ „Свети Паисий Хилендарски“ гр. Хасково. Нейната  религия е природата. Почива на къмпинг, спортува докато ходи пеша. Зарежда се, дишайки в хармония с природата, чувствайки се част от този съвършен организъм.  Уважава живота във всичките му форми и това е нещото, което иска да предаде на децата – да уважават и пазят живота, да се грижат и да закрилят нуждаещите се, защото разумът, даден ни от природата, има своята мисия- да пази, а не да използва. Смята че човек се учи най-добре, когато му е предоставена свобода да се развива. Затова основната ѝ цел е да мотивира учениците да мислят- да не се страхуват, че ще дадат грешен отговор или ще сбъркат. Убедена е, че най-важната мотивация за учене е естественото детско любопитство и това е нещото, което трябва да се развива във всеки един учебен час, във всяка една година от престоя на ученика в училище.


Радина Мартинова – обучител

Радина Мартинова е главен експерт счетоводител в Община Хасково. Тя е икономист по образование, с опит в управлението и финансовия мениджмънт на проекти по различни оперативни програми. Радина е голям любител на природата и туризма. Свободното време използва за танци и участие и организация на доброволчески инициативи.

Таня Бояджиева

Таня преподава химия и физика в ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“, гр. Хасково. Запалена е по екологията и ие заредена с много желание да допринесе за превръщането на Хасково в модерен, дигитален, чист град. Тя ръководи отбор „За качествен въздух в Хасково“ и стои в основата на въвеждането на система за разделно събиране на отпадъци в гимназията.

Йорданка Бойчева

Йорданка е старши учител по физика и астрономия в ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“.

През свободното си време обича да спортува, а през зимата много обича да кара ски. Обожава семейните разходки сред природата.

Румяна Маринова

Румяна е учител по физика и химия в ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“.

Тя обича природните науки и се старае да вдъхновява и мотивира учениците си. Опитва се да им покаже, че науката може да бъде лесна и забавна.


Екип по проект „Инициатива за граждански бюджети“


Деяна Бонева – социолог и психолог

Деяна Бонева е сертифициран фамилен психотерапевт към Психотерапевтичен институт за социална екология на Личността. Тя е магистър по социология от СУ „Св. Климент Охридски”-гр.София; Магистър по психология, ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”, гр. В. Търново. Деяна има над 20 години опит на терен в област Хасково като супервайзер на социологически агенции за изследвания и избори.


Светлин Йорданов

Светлин Йорданов е завършил ГПЧЕ „Проф. д-р Асен Златаров“, гр. Хасково – паралелка с разширено изучаване на английски език. Висшето си образование е придобил в Технически университет, гр. София, специалност Автоматика и информационно управляваща техника. Работи като компютърен инженер над 15 години. Светлин отстоява принципите си и е непримирим към несправедливостите, които го заобикалят.


Станислав Вълков

Станислав Вълков е завършил Русенски университет със специалност автоматика, информационна и управляваща техника.Участвал е в много обучения  с цел повишаване на  различни   умения и компетенции, за същите има издадени сертификати и дипломи.


Доброволци


Александра Драгинова

Александра Драгинова е студент по Детско юношеска психология. Тя е носител на приза „Студент на годината на ПУ „Паисий Хилендарски“ и е първата в историята на университета с ректорска стипендия.

Алекс е автор на блога https://www.aleksmind.com/

Семейство Каршанови

С радост ви представяме Златина, Мирослав и малката Мики. Те са активни участници в много от инициативите на Фондация ХАЛО. Злати е автор на част от публикациите на сайта и фейсбук страничката ни.

Мария Сомлева

Мария е запален фотограф, експерт в комуникациите. Обожава да пише, да слуша рок музика и да кара лонгборд. Вдъхновява се от автори като Вазов, Славейков и Талев, и посочва „Клетниците“ на Виктор Юго като една от любимите си книги.

Дебютната ѝ публикация в литературата е в сборника „Моето писмо до България“, а следва разказът „И този балон не стигна до небето“ в „Отвъд кориците“. Освен това се занимава с довроволчество в различни инициативи, редактира в Уикипедия.

Ива Богданова

Ива е ученичка в Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“, гр. Варна. През последната година от средното си образование се занимава с маркетинг и писане на статии за блогове. Ива се присъедини към екипа ни през октомври 2023 г., като ни помага основно за поддържането на сайта и публикациите в социалните мрежи.