Let’s go 2024

През 2024 екипът на Фондация ХАЛО се впуска в приключението Програмата за предприемачество Let’s Go на Български център за нестопанско право. LET’S GO 2024 представлява 3-месечна обучителна и менторска програма, която подкрепя граждански организации да стартират свързана с мисията си стопанска дейност.

Като участник в програмата, екипът ни има уникалната възможност да представи нашата бизнес идея пред жури в ежегодния конкурс „Най-добър бизнес план на НПО“ и да се състезава за общ награден фонд от 30 000 лева под формата на инвестиции в бизнес плановете с най-голям потенциал за развитие. Но най-ценното от участието ни в LET’S GO е свързването в общност с други активни граждански организации, натрупването на ценни знания и умения за бизнес и финансово планиране, менторската подкрепа и насоките от експерти в сферите бизнес планиране, маркетинг, реклама и финансово планиране.

Нашите бизнес идеи

Фондация ХАЛО се включи в LET’S GO 2024 с три социално предприемачески идеи. Първата от тях e свързана с надграждането на нашата авторска Програма за граждански бюджети и разпространението й сред нови общини. Втората ни идея е за създаване на образователен център, в който да предоставяме обучителните програми, които разиваме съвместно с нашите партньори от Сай Хай. и третата идея е изцяло в сферата на екологията и борбата с климатичните промени – създаването на ферма за микрорастения.

В следващите седмици предстои да преценим коя от тези идеи е най-жизнеспособна и да я превърнем в истински бизнес план.

За повече информация следете фейсбук страничката ни.